Du har abonneret på Brevstgaard
Store! Derefter skal du gennemføre kassen for fuld adgang til Brevstgaard
Velkommen tilbage! Du er logget ind.
Succes! Din konto er fuldt aktiveret, du har nu adgang til alt indhold.
Succes! Dine faktureringsinfo er opdateret.
Opdatering af faktureringsinfo mislykkedes.

an Cnoc 16 Års Cask Strength

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

I forbindelse med fejringen af Knockdhu Distillery’s 125-årsjubilæet er der blevet udgivet to særlige aftapninger, som har fået ekstra “opmærksomhed”. Der er her tale om deres anCnoc Peat (46%) og så denne, som vi valgte, frem for førstnævnte; anCnoc 16 Year Old Cask Strength (56.3%). – Begge har de det til fælles, at der er aftappet 500 stk. af hver. Modningen er sket i gamle ex-bourbon-fade.

Destilleriet blev grundlagt i 1894, hvor entreprenøren John Morrison valgte at købe ejendommen og var dengang et yderst moderne destilleri men produktionsmetoderne har ikke ændret sig meget siden dengang. – an Cnoc eller anCnoc som mange også skriver det udtales i øvrigt “a-nock”.

Næse:

Brun farin danser her lystigt rundt, sammen med smeltet smør og friskflækket vaniljestang. Så kommer duften fra en nyåbnet Toffifee pakke efterfulgt af hasselnød, muskatnød og svag hvid peber. Hints fra grønt æble og citron. – Dens alkoholstyrke kan let opfanges i næsen der dog stadig forekommer ret så “blid”.

Mund:

En pakke toffifee (nærmest smeltet, glemt i en bil, en varm sommerdag) som man vælger at spise alligevel, uden at gå til køeskabet med den først. Så ankommer den hvide peber, brun farin, dens vanilje, diverse nøder og bitter grønt æble. Dernæst opfanges dens alkohol styrke i et mix med citron og muskatnød. Hints fra mælkechokolade og honning.

Afslutning:

Mellem af længde og den forstår at give et flot behageligt “bid” fra sig. Afslutningen er til den søde side hvor vanilje, grønt æble og honning er det, som den flader ud i.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 90/100.

Vi var så heldige at få en god potion af diverse an Cnoc -samples med i denne forsendelse og ses der bort fra dennes mangel på peat, så var denne an Cnoc 16 Års Cask Strength den mest velsmagende af dem alle.

Sammenlignes der med deres alm. 16 års (46%), ja så smager det som om, at de har udvalgt lidt bedre fade til denne fejring af Knockdhu Distillery’s 125-årsjubilæet og det gør bestemt intet. – Vi har selvfølgelig prøvet, et hav af gange, at “nedvande” denne til de ca. 46% men resultatet har været i en helt anden retning.

Til de 755,- i danske kroner som vi fik den til, må siges at være et knaldhamrende godt køb.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Medarbejder hos Herning HF & VUC


  1. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
  2. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
  3. Hootsuite Social Marketing Certification.
  4. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
  5. Google Analytics for Power Users.
  6. Google Shopping ads Certification.
  7. Google Ads Search Certification.
  8. Google Analytics for Power Users.
  9. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
  10. *For datoer mv. - Se LinkedIn.