Arbikie Highland Rye Limited Edition

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Den første skotske rye whisky i 100 år, bestående af i alt 998 aftappede flasker med en mash bill der er således; Arantes rug (Marknavn: Drummies “DR08” – 52%), Odyssey malted byg (Marknavn: Ginshot Hill “MB07” – 33%) og Viscount hvede (Marknavn: Black Laws “AR1/2” – 15%). Fade anvendt er 1st Fill American Oak med finish i PX Sherry.

Dens alkoholprocent er på 46% og Arbikie er et familiedestilleri, som har destilleret i mere end 200 år. Fade anvendt er 1st Fill American Oak med finish i PX Sherry.

Vi fik flaskenr: 788 (ud af 998 i alt).

Næse

God potion appelsin (som en nyåbnet DGF-Appelsinmarmelade) og kirsebær møder her hinanden, hvornæst hvid peber og honning vil frem og sige “hej”. Så opfanges let fugtig korn efterfulgt af karamel. Hints fra: vanilje, vådt træ, brun farin og sød lakrids.

Mund:

Dens PX-finish er her, utrolig tydelig og giver et godt smagssamspil med de klassiske rye-noter. Dvs en god potion kirsebær her er blandet med mørk honning, brun farin, kanel, peber og nelliker. Fra start til slut, i munden, er DGF-appelsinsødmen til stede, som er med til at skabe en balance hvor intet bliver for “mørkt” og tager overhånd. Egetræs-hints kommer og går af og til i munden.

Afslutning

Mellem af længde hvor krydderi danser rundt med sødmen, Med andre ord; mest krydderi hvor sødme af og til kommer frem. – Næsen er uden tvivl der, hvor denne Arbikie Highland Rye Limited Edition er svagest. Når sødmen “kigger frem” bliver den nær for sød i form af honning af brændt cornflakes efterfulgt af den brune farin.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 85/100.

Rigtig fin kvalitet som denne angiveligt første første skotske rye whisky i 100 år, har at byde på og den er tilpas kompleks til, ikke at gå over og blive kedelig.

Når det så er sagt, og skulle vi tage Mac Y’s (som har importeret 36 stks af denne) vejledende udsalgspris på over 3.000,- i betragtning, ville dens bedømmelse blive en anelse ringere, da den så skulle leve op til en del mere.

Så til under 2.000,- et ganske godt Rye-køb men hvis over kr. 3.000,- skal det nok kun være fordi, at man regner med at værdien som uåbnet vil øges, over en lang periode. Prisen hos MoM dags dato: DKK 1,887.74 + 84,- i forsendelse.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).