Cotswolds Single Malt Whisky (Batch no. 1)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Den første single malt whisky fra Cotswolds Distillery (batch 1 / 2018) med lokaldyrket maltet byg (mashed i deres 0,5 tons mash), destilleret i kobber pot stills, med fadlagring i en kombination af ex-bourbon (200-liters) og rødvinsfade (225-liters).

Gæringen finder sted i mere end 90 timer for at opnå flest mulige frugatige noter og påfyldning, på fad, sker ved en alkoholprocent på 63,5% ABV. Den er ikke blevet chill-filtreret og selve drammens alkoholprocent til slut er på 46% der er i øvrigt tale om en 3 års. Batch 1 består af 7150 flasker i alt.

Næse:

Dens næse minder en om, at sommeren snart ankommer med godt “smæk” på korn-noter, græs og dernæst malt efterfulgt af vanilje, karamel, appelsin og citron. Dernæst vil smeltet smør frem hvor pære og honning nu også kigger forbi. Hints fra lyng, rapsmark, marsipan og lidt vådt træ.

Mund:

Pæresødme efterfulgt af en meget let og afrundet malt hvor smagen af honning, vanilje og raps også er tydelig. Godt med appelsin og diverse citrus. Hints fra karamel, banan og marsipan. Hvad der svagt kan smages er; fersken, smør som i opvarmet/smeltet lurpak og hyben.

Afslutning:

Dens afslutningslængde er mellem hvor vanilje og pære er det, som man først bidder mærke i efterfulgt af honning, vanilje og anelse af metal.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 75/100.

Tages det i betragtning, at der her er tale om en tre års. – Ja, så er det faktisk en af de bedste tre års ift. dens pris smagt længe men de tre år gør også, at den virker meget flad og forhastet og til ca kr. 450,- er det ikke en “no-brainer” da noget med mere dybde og balance + alder kan findes billigere.

Den kompleksitet, som rødvinsfade bør give, er slet ikke til stede som set med andre drams (der dog koster noget mere) men giver lidt en følelse af “øv”.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).