Dalmore Luceo

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Dalmore Luceo er en del af Fortuna Meritas serien, og oversat fra latinsk betyder Luceo ‘jeg skinner ‘. Så forventningerne er klart høje da “skinner” må ses som en yderst velsmagende whisk[e]y.

Denne er blevet modnet i Apostoles-sherryfade (Apostoles er en sherry, der påbegynder sit liv på næsten samme vis som en Fino — lagret under et tykt lag flor, før den fortsætter sin modning som en Oloroso, helt uden flor. Dernæst bliver sherryen lagret på fade som tidligere indeholdte Pedro Ximénez sherry.) The Dalmore Luceo er i øvrigt oprindeligt fremstillet til rejsemarkedet, helt præcist TAX FREE-butikken i lufthavne mv. Alkoholprocenten er 40%.

Næse:

Starter ud med en flot friskbagt kvalitets rugbrødsnæse efterfulgt af let kaffeduft (som fra hele espresso-bønner), efterfulgt af mælkechokolade, marcipan og rosiner. God potion nødder kommer nu til – særligt mandler og hasselnødder. Hints af jordslået hør og stout-øl.

Mund:

Som kaffebønner (egentlig mest alá espresso) der har fået en ordentlig dyppetur i whisky (længe), tørret og så brygget… eller med andre ord, er der her en tung kaffesmag til den mørkristede side. Nu kommer rosiner og stout-øllen frem så balacen ift. næsen er spot-on. Dernæst kommer sukkersødme frem og anelse af blomsterhonning. Til slut finder nødderne frem. Andet at nævne er: kakaopulver (som i en billig en), karamel, ølkage.

Afslutning:

Kort men nær mellem af længe hvor mørk chokolade, nødder og nær brændt karamel er stærkest, efterfulgt af kaffe-noter der flader hurtigt ud. Hints fra marcipan, rosiner og svag tobak.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 72/100.

Mere end godt afbalanceret hvor næse, mund og afslutning fint matcher hinanden og vigtigst, ens forventninger. Brugen af Luceo (‘jeg skinner ‘) er dog en stor overdrivelse, skinner ikke voldsomt igennem her i hvert fald, så navnet skulle de nok have gemt til noget bedre “indhold”.

Nå vi fandt den til 525,- hvilket vil medføre en bedre bedømmelse end den vi har givet men da prisen typisk er på kr. 700-800,- har vi forholdt os til denne. Og så er opblevelsen vs. pris ikke så fed men stadig et godt bud på en prisbillig Dalmore. For dette beløb kan man dog få meget andet som er meget bedre, bare ikke lige fra Dalmore.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).