Electron 02. Sådan bruger du Github sammen med Electron Fiddle

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Først.. at "linke" Github sammen med Electron Fiddle er IKKE en SKAL-ting men det giver dig adgang til nogle funktioner som er nice-to-have. Bl.a. at skubbe din Fiddle-gist ud på Github (hvilket som standard, sker som "Private", som du dog let kan ændre til "Public") med få klik og et par tastetryk.

Ja se, det lyder jo ikke så super nødvendigt el. for den sags skyld brugbart men det er en langt bedre måde at gemme dit kodearbejde på, end at gøre det lokalt samt gør den det lettere hvis du ofte skifter enhed mv. *Gemmes lokalt, så har Electron Fiddle det med at smide de nødvendige modules væk (tilknyttede dependencies) og du skal ved import tilknytte (tilføje) disse hver gang hvilket er ret så -træls-...

Github kan vi bruge til meget ifm. vores Fiddles. Bl.a. kan vi bruge Github til at være vores "skylager" ifm. auto-opdateringsfunktion (modul der let kan tilknyttes din fiddle så opdateringer silent hentes fra github og træder i kræft ved næste app-start) og skal vi nok komme ind på engang. Har du i øvrigt ikke læst del 01 kan du finde den her:

Electron 01. Sådan kommer du i gang med Electron Fiddle
Lad os starte ud med at skrive, at hvordan du bedst skal få begyndt på Electron er svær og dette er bare mit bud på, hvordan du kommer i gang. Evner eller ej... men vi skal starte et sted og Electron Fiddle er et fint start-sted. Bemærk at det er

Lad os så få Github og Electron Fiddle til at snakke sammen

01). Det første vi skal er at gå ind på https://github.com/signup og få oprettet en konto. - Her fortsætter du selvfølgelig bare til din konto er oprettet.

02). Nu skal vi have oprettet dine API credentials eller skrevet lidt mere korrekt. Vi skal ind og have oprettet en GitHub Personal Access Token. Du kan enten bruge dette link: https://github.com/login?return_to=https%3A%2F%2Fgithub.com%2Fsettings%2Ftokens%2Fnew%3Fscopes%3Dgist%26description%3DFiddle%2520Gist%2520Token eller du kan gøres således som set i GIFén her:

03). Sæt nu Expiration (Udløb) til 90 dage. Du kan selvfølgelig sætte den til, at den aldrig skal udløbe men det ved du sikkert allerede, er en meget dårlig idé dog nu hvor din Github er "dugfrisk" kan du med fordel sætte lidt ekstra Scopes vi kommer til at skulle bruge senere allerede nu.

04). Gem og du vil nu få en personlig API token til din konto. Af sikkerhedshensyn har jeg undladt at gøre brug af en GIF men du skal bare indtaste denne i Electron Fiddle som set her:

05). Har du klikket på Publish lige som jeg gjorde i trin nr. 2 og indtastet din Github Token vil du blive bedt om at angive et alias/kaldenavn for denne Fiddle-gist (den fiddle du er i gang med) og dernæst kan du nu nemt opdaterer din kode "til skyen". Dvs. -crasher- Electron Fiddle så det bare at indlæse URLén til dit gist-projekt og så kan du fortsætte hvor du slap.

06). Er der tale om en ny Fiddle-gist du har gang i. Kan du nu (efter tilknytning af din token) gøre således for at få dit kodeprojekt (nok nærmere din lille kodestump) gemt i skyen:

07). Lad os så se om ikke den er at finde på Github.

TIP: Husk at du kan slette gits inde fra Elecron Fiddle: *Smart til at slette tests osv.


Har du fundet en god Fiddle-gist som en anden har lavet, som du gerne vil afprøve?

Ja så er det faktisk bare at kopiere linket og indsætte i Electron Fiddle som set her:

Electron

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).