Flyt OneNote notesbog fra Skole/Virk-OneDrive til din private OneDrive

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Ifølge Microsoft selv så kan det kun lade sig gøre i OneNote 2016, at flytte én eller flere notesbøger fra ens Skole/Virksomheds-onedrive til ens private OneDrive men der er faktisk to muligheder. Den ene virker hvis du fortsat har adgang til skolens/virksomhedens Office365 og den anden gør sig gældende, hvis du ikke har, men denne metode er dog lidt mere besværlig. Dvs. du kan sagtens flytte notesbøger fra skole/virk-OneNote til din private Microsoft konto kun ved brug af en mac.

Begge metoder har det til fælles, at du skal have oprettet en privat Microsoft-konto (hvis du ikke allerede har dette)... samt skal du selvfølgelig have nok lagerplads til notesbøgerne, shocker.


Metode 1 - Hvis du har adgang til Office365:

01). I din OneNote App. Luk de notesbøger du vil flytte. Bl.a. for at sikre at alt er synkroniseret til skyen. Noter det præcise navn på notesbogen.

02). Log ind på din skole/virks Office365 og klik på OneDrive. - Tilgå https://www.office.com/ og klik dernæst på Log på ude til venstre ca. midt på skærmen.

03). Gå nu ind i OneDrive. Dette gør du enten ved at benytte menuen ude til venstre el. ved at klikke på Apps-menuen oppe til venstre (firkant bestående af ni prikker).

04). Flyt nu notesbogen ind under hvilken som helst mappe. Bemærk at det er helt lige meget, hvilken MEN den SKAL ind under en mappe. Er der ingen? Så opret en ny mappe.

05). Gå nu ind i denne mappe og søg efter notesbogen (det var derfor, at du skulle notere dig navnet i punkt 1.) og vælg resultatet med "mappe"-ikon. *Virker dette ikke, så skal du logge ud af Office365 web og så på igen. *Bemærk i øvrigt at dette ikke virker i "klassisk visning".

06). Vælg nu at hente alt indholdet ved at klikke i afkrydsningsfeltet i toppen som bliver synligt ved mouse-over og klik på Download-knappen. Alternativt kan du manuelt afkrydse hver enkelt.

07). Tilgå nu din Finder og åbn mappen Overførsler. Her vil der nu være en zip-fil ved navn Onedrive_X_X.2022.zip. Udpak nu denne (dobbeltklik).

08). Omdøb mappen og giv den det navn/alias du ønsker notesbogen skal hedde på den nye placering (Du kan også gøre dette senere via OneNote).

09). Log nu ud af din Office365 web skole/virk-konto og på en privat Microsoft-konto. Tilgå derefter dette link: https://www.onenote.com/notebooks/exportimport?toImport=true i f.eks. Edge (det virker ikke i Safari). Klik nu på Importer-knappen.

10). Gå nu ind under Overførsler og vælg den mappe du har omdøbt til "X". Klik nu på Upload-knappen.

11). Veeeeeent!!! Dette kan og vil sikkert tage lang tid.

12). Nu skulle din import gerne være sket. Klik derfor på Vis notesbogen og vælg den importerede notesbog i OneDrive.

13). Sådan! Tjek nu at alt indhold er kommet med over. Nu kan du også åbne/sync med din OneNote-applikation installeret på din win/mac.


Metode 2 - Hvis du ikke længere har adgang til din skole/virksomheds Office365:

01). I OneNote appen skal du være logget ind med din private Microsoft konto.

02). Opret en ny notesbog i dit private OneDrive.

03). For hver sektion i din gamle notesbog skal du højreklikke og kopiere sektionen ind i den nye notesbog.

*Hvis OneNote melder fejl ift. flytningen af en sektion, skal man oprette en ny manuelt og så kopiere de underliggende sider over.


Alternativ metode:

Microsoft har lavet en lettere metode der dog ofte giver diverse fejl men som sidste forsøg kan du forsøge dig med dette:

Office 365Mac

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).