Gav et besøg hos Dinitrol (Undervognsbehandling) det forventede resultat?

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Så blev det tid til en undervognsbehandling af swiftén årgang 2015 som aldrig før har set skyggen af en undervognsbehandling. Valget stod mellem TekTrol og Dinitrol da det er nævnte som jeg har bedst erfaring med.

Nå, valget faldt på Dinitrol eftersom der her var mulighed for at forhandle sig til bedst mulig besparelse trods der næsten lige har været et spar-20%-tilbud. Som forventeligt, så gør Dinitrol brug af sprøjteskema og ifølge deres hjemmeside udvikler de dem selv.

*Bemærk at bilen er fra 2015,
... og aldrig har fået undervogsbehandling før nu.

Inden vi går videre så lad os slå det fast, er undervognsbehandling nødvendigt?

Både ja og nej. Danmark ligger midt i det såkaldte ærtebælte, som strækker sig fra det nordlige Storbritannien, henover det sydlige Norge og Sverige, samt hele Danmark og den nordlige del af Tyskland. Navnet kommer af, at klimaet omtalte steder er optimalt til at dyrke grønne ærter men dette er yderst skidt for din bil, da netop rust har de bedste vilkår i dette klima.

Har du f.eks. købt en fabriksny bil og skal have den i 3-5 år så vil jeg personligt mene du godt kan spare disse penge medmindre du virkelig går op i bilen som du kører i. Bilen skal nok komme ud af perioden på den gode sige og så må næste ejer tage denne udgift såfremt vedkommende ønsker dette. Taler vi et ejerskab på 7-10 år så er 1-4 behandlinger i denne periode stærkt anbefalet.

Hvornår er det bedst?

Faktisk er det fint hele året rundt men er det vinter (koldt) og har du lige afhentet bilen så vil det være en god ide at vente med at kører igennem en "saltsø" der når halvvejs op ad bilen. Det skal du nok aldrig medmindre der er tale om en Land Rover Defender el. Land Cruiser fra Toyota. - Det er tilladt at bruge hovedet til alt er tørret ind.

Personligt vil jeg foretrække om sommeren da jeg har en idé om, at om vinteren og salt hurtig finde vej ind i den våde oliebelægning på vej hjem fra undervognsbehandlingen men eksperter siger, at det ikke er et problem.

Er pengene givet godt ud?

Ærlig snak er, at det ikke er sjove penge som f.eks. at kaste 3.000,- efter en  fed spoiler men selvfølgelig vil man passe på ens bil i den periode man man har den.


Hvad er vigtigt?

Det vigtigste uden at gå alt for meget i detaljer er at bilen er rengjort inden behandlingen som i rigtig rengjort. Dvs. Alt skidt hvor der sprøjtes skal helt væk og her kommer billede dokumentationen til sin ret:

Foto dokumentationen for undervognsbehandling:

Her ses foto dokumentationen lavet på swiftén.

Egen kontrol på to minutter:


Det positive:

 1. Hulrum virker til at have fået, men yderst svært at tjekke.
 2. Billeder (dokumentation) taget af Dinitrol var betryggende.
 3. Hurtigt. - De skulle kun have bilen en enkelt dag. Dvs én enkelt dag til vask, tørring og behandling hvilket kan virke lidt forhastet men er der ikke andre biler, så fair nok.
 4. Elektronik er gået fri fra spøjten. I hvert fald de steder som hurtigt kan tjekkes.

Det negative:

 1. Slutrengøringen haltede lidt og olie var efterladt men eftersom bilens lak i forvejen skulle renses ned, så ok.
  dinitrol-undervognsbehandling-olie-mangel-pa-rengoring
 2. Et par steder hvor lakstift var anvendt, var dette faldet (spulet) af. Måske de er for tæt på med en højtryksrenser?

Alt-i-alt:

Dinitrol virker som et godt valg. Ift. hvad man hurtigt har kunnet tjekke så er der ikke sprunget over nogle steder og lagets tykkelse er ok. Som det kan ses af billede dokumentationen har f.eks. baglygter også været taget af, hvilket også er et godt tegn på en korrekt behandling.

Fin folder i pap hvori udprintet dokument for udførelsen mv. befinder sig og ellers er der ikke så meget at sige, jo. Der var ingen renseklude med som andre giver men småting nu hvor behandlingen var mere end i orden. *Hov, har for resten noget på hjertet. I 2021 er det utroligt dokumentations billederne var så ringe i kvalitet men dette er blot nice-to-have da det så ville være lettere at zoome ind mv.

Bil

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).