Glen Els Roasted Alive (Special 2018 Release)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Fra det tyske destilleri Glen Els står vi her med deres roasted alive special 2018 release, bestående af 828 flasker i alt. Destilleret en kold oktoberdag (“10-2012”) og aftappet på flaske den varmeste dag i juli (“07-2018”), som de selv skrive det.

Dens modning er sket i US & European -Pure Oak Hogsheads og dens alder er på 5 ½ år. Alkoholprocenten er på 41,4%. Den er i øvrigt ikke-chill filteret. /Ps. Tak til Kim M. for Glen Els sample. Vi vil nu, fra tid til anden, finde plads til mere fra nævnte.

Næse:

En god potion lys karamel, efterfulgt af let malt, brun farin og let afbrændt træ der mest minder om, en ukrudtsbrænder der har fået lidt fat i ens rækværk, ved et uheld, som man hurtigt for slukket forefter svag røgduft finder vej forbi. Ellers byder næsen på godt med mandel, vanilje, valnød, muskatnød og surdej men en god tid på bagen. Anelse honning-sødme af og til i en blanding med eddike og citrus.

Mund:

Smæk på sødmen i form af honning, malt, karamelovertrukket digestive kiks hvorefter let røg gør sit indtog. Nu finder vanilje, let metal (unghed), banan og grønt æble vej. Små hints fra appelsin, hvid peber, basilikum, mandel, kakaobønner og igen surdej.

Afslutning:

Kort af længde og meget “let” i det, hvor det, som der er mest af, er grønt æble, karamel og hvid peber, Anelse appelsin og citrus efterfulgt af næsten helt fald røg som synger et bål på sidste vers. Fra start til slut meget svage hints af kaffe og kakao.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 77/100.

Inden valget faldt på noget fra Glen Els blev whiskybase skimmet igennem, så allerede der, kunne det ses, at roasted alive var en af de, med laveste score/bedømmelse men alligevel blev det denne og til 566,- inkl. forsendelse med DHL må det siges at være halvskidt ift. value for money idet den smager ret så ung men nu er vi i gang (smiley der blinker).

Næsen er langt bedre end dens mund/smag og det samme gør sig gældende ifm. dens balance og opblevelse. Glen Els kan let anbefales, særligt hvis sammenlignet med det danske men alt andet end roasted alive bør nok vælges. “Fun”-fact: navnet roasted alive fik os til at tænke på helstegt pattegris som stadig var i live over bål, og var egentlig derfor, det blev lige netop denne i indkøbets hurtige beslutningsprocess.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).