Glenfarclas 15 års

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Glenfarclas 15 års er en whisky som udelukkende er sherrylagret på spanske Olorosofade og destilleriet ligger ved floden Spey (Highland) som blev grundlagt i 1836 af løjtnant Robert Hay. Vandet, som bruges ifm. destillationsprocessen kommer fra en kilde som udspringer fra Benrinnes-bjergene.

Denne er aftappet på 46% ABV fordi at det var den styrke, George Grants bedstefar foretrak den på og denne 15 års fik af Jim Murray, 95 ud af 100 points i hans Whisky Bible, år 2007.

Læs evt. også vores anmeldelse af Secret Distillery 9 års (Batch 2) – That Boutique-y Whisky Company som er en 9 års Glenfarclas til ca. 500,-

Næse:

God potion sherry er her tydelig efterfulgt af kogt blomme, karamel, mælkechokolade og dadler. Så opfanges maltsødme, nybagt lyst brød, let røg, egentlig som at stikke hovedet ind i en godt brugt brændeovn. Hints fra rødt æble og citrus,

Mund:

Godt med smæk på rosiner, dadler, figner efterfulgt af alm. sherry-mix-smag hvor udbrændt brændeovn kommer frem i smagen, som det næste. Nu kommer karamel, chokolade (nu mere mørk end i næsen) og svag tobak. Hints fra rødt æble, diverse nødder og svag citrus.

Afslutning:

Medium men på nippet til at være lang af længde hvor blomme som møder alkohol er, hvad der er mest af. Svag indspark fra meget let røg, anelse af diverse krydderi og ellers en del “nøddet”.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 82/100.

Fejler bestemt intet, andet end man har drukket netop denne så meget, at den er blevet en “hverdagsflaske” som man ikke er imponeret af.. men husker man tilbage, så var den herlig og særligt meget herlig til de ca. 400,- som den ofte kan findes til hos MoM.

Balancen er ok og lever bestemt op til nævnte pris. Så der er ingen grund til ikke at give denne 15 års en plads i hjemmet så længe man er til en rig sherry.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).