Du har abonneret på Brevstgaard
Store! Derefter skal du gennemføre kassen for fuld adgang til Brevstgaard
Velkommen tilbage! Du er logget ind.
Succes! Din konto er fuldt aktiveret, du har nu adgang til alt indhold.
Succes! Dine faktureringsinfo er opdateret.
Opdatering af faktureringsinfo mislykkedes.

Glenfiddich Grand Cru 23 Year Old

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Så har vi fået mulighed for at anmelde den nyeste tilføjelse til Glenfiddich’s kerne-lineup, som også er den første udgivelse i Grand Range -serien.

Denne Grand Cru fra Glenfiddich er modnet i amerikanske og europæiske egetræfade og har så fået 4-6 måneders finish i sjældne franske cuvee fade (Champagne-regionen), hvilket skulle giver noter af frisk bagværk samt frugt.

Glenfiddich modtager i øvrigt omkring 5.000 forskellige vinfade om året, der kan eksperimentere med. Dens alkoholprocent er på: 40%.

Næse:

Der er ingen tvivl om, at man her har fat i en Glenfiddich hvis duft af blomstereng, rødt æble, pære og grape med hint af citron/lime, ikke er til at tage fejl af. Så ankommer syltet ingefær (til den meget søde side), ristet toastbrød og dernæst vanilje i en blanding med marcipan og mandler.

Mund:

Moste grønne vindruer danser her rundt med pæresaft, vanilje og den søde ingefær. Så ankommer hvid peber og egetræ der langsomt giver et blidt håndtryk hvorefter grapefrugt kommer og giver et hårdt klem. Blomsterengen opfanget i næsen finder nu endelig vej og “fylder” munden.

Afslutning:

Mellem af længde, på nippet til lang. – Godt med moste grønne vindruer, sød ingefær, citrus samt grape i en blanding med blomster. Hints fra rødt æble og tynd/svag pæresaft.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 84/100.

Grand Cru er bestemt godt men langt fra så godt, at en pris på knap 2.000,- kan retfærdiggøres og 40% i denne prisklasse, giver “dårlig smag i munden”, da man føler, at man burde få lidt mere for denne sum penge.

Den er yderst velsmagende og balancen er rigtig fin (ikke svært at opnå, nu hvor der er tale om 40%). Hvad der så kan være mere svært, er at opnå kompleksitet på noget så “tyndt”, og det er gået meget godt.

En Glenfiddich Grand Cru 23 Year Old på 42-46%, hvis ikke fadstyrke, ville være meget “sjovere”, også selv om, at prisen så sikkert ville blive min. et par tusinde mere.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Medarbejder hos Herning HF & VUC


 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.