Du har abonneret på Brevstgaard
Store! Derefter skal du gennemføre kassen for fuld adgang til Brevstgaard
Velkommen tilbage! Du er logget ind.
Succes! Din konto er fuldt aktiveret, du har nu adgang til alt indhold.
Succes! Dine faktureringsinfo er opdateret.
Opdatering af faktureringsinfo mislykkedes.

Glenfiddich IPA Cask - Experimental Series

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Så har vi fået en Glenfiddich IPA Cask hjem men hvorfor har de skabt denne? Jo Speyside Craft Brewery har længe benyttet sig af ex-Glenfiddich-fade til en række øl-produkter (har været brugt i én måned) og nu er der altså tale om, at Glenfiddich har fået nogle af disse tilbage igen, hældt deres alm. Glenfiddich på, med en tre måneders efterbehandlingstid/afslutning, IPAen giver yderligere kompleksitet.

Her er ikke tale om en whisky der smager af øl men en whisky med flere “lag”.

“Ideen bag Glenfiddich IPA Experiment var temmelig usædvanlig… vi ønskede virkelig at lege med smagene for at se, hvad vi kunne skabe…” – Glenfiddich maltmester, Brian Kinsman.

Glenfiddich IPA Cask – Experimental Series on paper / white background

Næse:

En Glenfiddich-næse du vil kende trods dens twist. Æble, banan, vanilje, valnød og citrus, appelsinskal, lidt egetræ og lidt kanel samt meget lidt kanel. Faktisk giver næsen ikke anledning til at tro den har noget med IPA at gøre.

Smag:

Meget honningfyldt smag med pærer og æble, kanel, ingefær og en lille anelse af kanel. Græsagtig bitterhed kommer langsomt frem til lige med koriander og hvid peber.  Lidt citrus og faktisk krydret som man forventer en IPA er, men en svag IPA. Kroppen er glat men stadig til sirup-siden.

Afslutning:

Fin længe, faktisk lige på nippet til at være lang med krydderi og citrus bitterhed som den dominerende del. Afslutningen er den der er mest IPA-øllignende og chokoladekarakter er også til stede trods den ikke siger “thubang”.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 66/100.

Fin Glenfiddich der dog ikke rammer loftet ift forventningerne, hellere ikke særlig kompleks. Personligt er den ikke lige en hitter men ganske udmærket og prisen på de 399,- billigste sted er ok. Ville ikke have købt den, hvis ikke det var fordi jeg stod og manglede en IPA-cask whisk[e]y og valget stod mellem denne og en Jameson Caskmates IPA Edition til 209,- (Bilka-prisen ved udgivelse af denne blog publicering).

Smagen er ung og faktisk yngre end 12ér-udgaven hvilket er synd. Sammenlignet med Jameson Caskmates IPA Edition vil jeg dog altid vælge denne Glenfiddich IPA Cask.

Det største plus er dog at ved køb af denne flaske, støttes Experimental Series så flere andre påfund vil komme.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Medarbejder hos Herning HF & VUC


  1. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
  2. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
  3. Hootsuite Social Marketing Certification.
  4. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
  5. Google Analytics for Power Users.
  6. Google Shopping ads Certification.
  7. Google Ads Search Certification.
  8. Google Analytics for Power Users.
  9. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
  10. *For datoer mv. - Se LinkedIn.