Gyazo (Screenshot-program) - Sådan laver du IT- vejledninger/guides med GIFs

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

GIFs er bare bedre og lettere at følge end f.eks. statiske billeder. Man kunne selvfølgelig også gå videoklip-vejen men så skal de, der følger den. Pause, gå tilbage, skrue op og ned for lyden og hvad der ellers kan opstå at problematikker.

Inden vi går videre så se om GIFs er noget, som du finder bedre end bare at gøre brug af statiske billeder.

Eksempler:

Hvad kan der ellers siges som er godt ved GIFs?

De virker i alle browsere og selv den langsomste computer kan afspille korrekt hvor i mod en meget gammel computer ofte vil hakke sig igennem en videovejledning. Særligt hvis i 4K el. 6K opløsningen.

Se bare denne GIF:

Så kan enhver finde ud af, at gøre det samme!


Lad os nu kigge på programmet Gyazo

Programmet findes både til Windows, Mac og Linux og så er deres gratis version mere en rigeligt såfremt man ikke har behov for at skulle "trim" ens GIFs. Altså lave dem kortere når først optaget.

Der er også en begrænsning på 7 sekunders GIFs i den gratis udgave men har personligt endnu ikke fundet dette som den helt store begrænsning da det ofte er for længe at optage hvert trin. Der findes selvfølgelig en lang række andre måder at gøre dette på og ligeledes er der meget software derude, som formår det samme men er alligevel mest tilfreds med Gyazo som fungere upåklageligt.

Download:

Gayzo hentes lettest ved at besøge: https://gyazo.com/download?dl=now men finder du auto-download en skidt ting. Så  brug dette link: https://gyazo.com/download


Sådan bruges Gayzo.

1. Nede i processlinjen, nær uret, har vi nu fået et Gyazo-ikon.- Ved at højreklikke på ikonet så kan vi vælge mellem; 1). Capture image 2). Capture Video GIF 3). Capture Replay.

2. Som set herover så findes der også genvejstaster. Idéen er god men til GIFs kan jeg personligt bedre lide, at stoppe optagelsen manuelt. Så får man også effekten at musen både bevæger sig ind i optagelsesområdet og ud igen og klip-effekt hvilket gør følelsen mere "smooth" men dette er en smagssag.

3. Når du f.eks. har valgt Capture Video GIFs vil du kunnne trække en "kasse" der hvor du ønsker at optagelsesområdet skal være.

4. Med det samme du har valgt et område med musen og slipper venstreklik. Så starter optagelsen så det er faktisk yderst simpelt at bruge Gayzo.

5. Når optagelsen selv er færdig el. du har valgt at klikke på rettetegnet, så tages du automatisk til en side i din standard browser. Hvor du kan se/hente det optagede GIF klip.

6. Vælg nu at gemme den som en GIF.

7. Det var faktisk det! Nu har du lavet din første GIF ved brug af Gyazo.


Er opløsningen ikke helt som du forventede? Prøv at gå ind under indstillinger ved at højreklik nede på Gyazo-ikonet og vælg Settings. Og tilpas til dit behov.

Software/Apps

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).