Highland Park Daner (Founders Series #4)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Dette er den fjerde og sidste aftapning i deres ”danske” The Founders Series (med dette menes, at den er tiltænkt og udgivet til det danske marked) hvoraf 623 falsker er blevet aftappet i alt, med en alkoholstyrke på 63.3%.

Fadtypen er First fill European Sherry Butt og så er der her tale om fad nr. 3030 destilleret i 2006 og aftappet i 2018. Dvs. at der er her tale om en 12 års.

Næse:

God potion afbrændt karamel (ala opvarmet kandis sukker) efterfulgt af mørk chokolade og så rammer alkohollen. Egetræ kommer dernæst til efterfulgt af afbrændt lyng og pebermix dog mest i retningen af hvid friskkværnet peber. Anelse jord og “gammel” rosin / anelse hints af blomme.

Mund:

Igen godt med afbrændt karamel som er på nippet til at blive sort/forkullet. Dernæst kommer smagen af chokoladerosiner som har man gang i en bridgeblanding blandet med peber, rødt kogt æble og svesker. Anelse af honning-sødme og muskatnød og små hints af sødmefuld (og meget afdæmpet) tørvrøg – egentlig mere i retnigen af brændt plastik som er blevet slukket promte . Hints fra valnød, banan og lakrids.

Afslutning:

Mellem af længe med et godt “kriller”-lag i ganen og på tungen som skyldtes den -tilpas- høje alkohol. Denne bliver helt klart bedre med vand. – Én dråbe er for lidt, til at gøre det vilde, to er helt perfekt og ved tre, så begynder alt at flade ud (dø) i hinanden, så to dråber vand anbefales herfra.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 87/100. 

Nå, 1.399,- værd for denne Highland Park Daner? Slet ikke men skidt pyt for det er en HP Founders Series og nu nåede vi at give nr. 4 et skud, inden denne release-serie blot består af tomme flasker eller de som er gemt væk i mørket. Balance ner i øvrigt ok men den vil ikke gøre et i forvejen kedeligt liv mere spændende.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).