Du har abonneret på Brevstgaard
Store! Derefter skal du gennemføre kassen for fuld adgang til Brevstgaard
Velkommen tilbage! Du er logget ind.
Succes! Din konto er fuldt aktiveret, du har nu adgang til alt indhold.
Succes! Dine faktureringsinfo er opdateret.
Opdatering af faktureringsinfo mislykkedes.

Jim Beam Devils Cut Bourbon

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Devil’s Cut blev lanceret i 2011 og navnet kommer sig af, at Jim Beam her gør brug af vand og varme for at udtrække så meget “Angel’s Share” påvirkning af træet som muligt. Faktisk er metoden blot vand i fadet, opvarmning og dernæst at trille den nok rundt. Sagt på en anden måde, så “svedes” den af” for at udtrække mest mulig smag. – Skal englene have, så skal djævelen da også.

Disse fade har som minimum haft whisky i sig, i seks år og ifølge Jim Beam selv, går ca. 4% af deres bourbon om året tabt pga. fordampning.

Jim Beam Devils Cut Bourbon white background / on paper

Farve:

Skovfyr.

Næse:

Allerede inden drammen er kommet i nærheden af næsen bemærkes en kraftig træduft (meget woody/oaky) i god blanding med karamel og nødder og svag tobak. Svag citrus og vanilje er også til stede men meget afdæmpet.

Smag:

Træet giver et solidt håndtryk hvor vanilje, karamel og brunt sukker er det efterfølgende kram. Balancen her er allerede noget rodet. En anelse kanel og krydderi men ikke noget man rigtig vil bemærke før men har taget godt hul på flasken. + En del til metal-siden (smager desværre for ung).

Afslutning:

Du har nok gættet det. Træet er igen mest fremtræden og vi står igen med træ blandet med karamel og brunt sukker. Alkoholen er mest tydelig i afslutningen da der ikke er så meget andet at opfange end træ og alkohol. Fin varme men længden er en anelse for kort.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 69/100.

Den smager alt for ung (metal) hvilket er synd, men det er selvfølgelig også derfor, at den kun koster 249,- og dermed er yderst billig for noget med så meget “træsmag”.

Dens label er lidt til pirat-siden og derfor nok sjov for nogle, særligt hvis man allerede har en Captain Morgan Rom og mangler dens whisky-“makker”. Ellers er der ikke andet at sige end kompleksitet ikke er at finde i denne dram.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Medarbejder hos Herning HF & VUC


  1. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
  2. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
  3. Hootsuite Social Marketing Certification.
  4. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
  5. Google Analytics for Power Users.
  6. Google Shopping ads Certification.
  7. Google Ads Search Certification.
  8. Google Analytics for Power Users.
  9. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
  10. *For datoer mv. - Se LinkedIn.