Jim Beam Double Oak

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Denne yderst budgetvenlige Jim Beam Double Oak er først modnet i forkullede egetræsfade, i mellem 1-3 år og dernæst hældt over i andre frisk- forkullede fade, så denne JBDO opnår en alder på min. 4 år i alt. – Derfor dens Double Oak navn og skulle angiveligt give denne bourbon mere krydderi og gøre den mere intens samt udglatte den en anelse.

Vores forventninger er på et absolut nulpunkt. Pga pris (kr. 115,- på tilbud) men også fordi vi egentlig bare har købt den hjem pga. den skal bruges til en bestemt cocktail.

Dens mash bill er således: 75% majs, 13% rug, 12% maltet byg. Alkoholprocent: 43%.

Næse:

God potion vanilje som fra en frisk flækket vaniljestang, sort peber, så kommer der en god potion kardemomme og jordnødder. Hints fra kanel, lys chokolade, opvarmet sukker på en pande, som i lige inden det bliver til karamel. Det skal nævnes, at der fra start til slut i næsen, er en kedelig duft af Wunderbaum læder / godt med kemi-læder duft.

Mund:

Vanilje og peber er her stærkest og i fin balance men så kommer den nævnte kemi-læder og gør at, alt smager syntetisk for ikke at sige halvhjertet. Så har vi dens kirsebær der vil frem i en blanding med abrikosmarmelade der dog ikke er særlig stærk. Kanel og kardemomme kommer nu frem fra deres skjul og til slut er der små hints af sød lakrids.

Afslutning:

Mellem af længe men kedelig og forekommer igen syntetisk, og så er denne ude af balance (så det basker). Stærkest på dens karamel, læder og kanel.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 34/100.

Det gode ved at købe denne hjem til en cocktail er, at ens forvetninger som nævnt, er ikke eksisterende men hold da fast den er kedelig og ikke meget bedre end den alm. Jim Beam White label (som er på 40%). Dvs, at “vi” her får 3% mere i ABV men er ikke rigtig at smage.

Så hop hellere på en Jim Beam Devils Cut Bourbon der ikke koster meget mere men er en del mere interessant. – Jim Beam Double Oak for altså et stort øv herfra.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).