Kilkerran Heavily Peated (Batch no. 1)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Mange sammenligne Kilkerran med Springbank på baggrund af, at der her er tale om samme region (begge har til huse i Campbeltown), samme ejere og den -til dels- samme fremgangsmetode/teknik.

Springbank destilleriet købte Glengyle destilleriet og påbegyndte renoveringen af de gamle bygninger i år 2000 og den 25. marts 2004 begyndte nævnte (“Glengyle”) at destillere igen. De anvendte Pot Stills kommer fra det det for længs lukkede Ben Wyvis destilleri.

Der er her tale om 55% Ex-Bourbon og 45% Ex-Sherry og så er dens alkoholprocent på 59.3%.

Næse:

Én god potion vådt hø, varm æblekompot / kogende æble og hør, efterfulgt af kulduft fra en kuglegrill blandet med alá svag lejerbål. Når disse har “lagt” sig kommer langtidsstegt flæsk duft op hvornæst honning følger efter. Hvad der kan opfanges men slet ikke så stærkt er; pinje, duften af vådt bark, vådt savsmuld, citrusfrugt og skolekridt (lakrids smagende slik).

Mund:

Igen har vi her den varme æblekompot / kogt æble som var denne netop over blusset nu. Chokolade ankommer dernæst hvor der på samme tid er et let syrligt citrus indspark. Marcipan kan nu til og det samme gør sig gældende for honning, vådt tørv, muskatnød og svag tobak. Efter to til fire sekunder kommer lidt jord, våde savspåner og olivenolie (en billig bitter en af slagsen). Andet der kan opfanges er; meget svag kanel, røg som har man hældt vand på et bål, rødt æble, peber (hvid), rosmarin.

Afslutning:

Mellem af længe der giver en form for belægning på tungen, i form af smør og olivenolie, hvor resten af munden formår at blive røgfyldt. Svage hints på samme tid af karamel, citrus, salt og svag honning.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 78/100.

Tilpas kraftfuld men ikke helt så kompleks, som man kunne ønske sig men ift. dens pris, går man i hvert fald ikke galt i byen her.

Så et køb kan let anbefales og vi fandt den til kr. 325,- hos MoM hvilket er en absolut lav pris for denne og kr. +50-75 ville stadig være en god pris ifm. den opblevelse, man får.. men skal man op og give 499,- som visse danske forhandlere vil have for denne, ja så kan noget med mere kompleksitet let findes i samme prisklasse og så bør man nok “hoppe” udenom.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).