Laphroaig Lore

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Denne dram blev lanceret tilbage i 2016 og blev hurtigt yderst populær blandt de, som ønsker sig en smagsrig Laphroaig som også er tilpas kraftig uden for meget ubalance mellem de forskellige duft/smags -noter. Der er her tale om en NAS (No Age Statement) med en alkoholprocent på 48%.

John Campbell har her gjort brug af en lang række fade, hvor den yngste er 7 år. Faktisk er der helt nøjagtigt tale om: (Ikke oversat, beklager lidt dovenskab).

 • 7 year old American oak ex-bourbon casks.
 • 9 year old American oak ex-bourbon casks.
 • Various fully aged whisky from quarter-casks.
 • New European oak casks.
 • Ex-Oloroso European casks.
 • 21 year old American oak ex-bourbon casks. (Angiveligt er mængden af denne ubetydelig lille. – Sikkert til at få de sidste noter i skabet).

Dermed ville denne kunne kaldes en 7-års men marketingmæssigt har man nok vurderet den “gik” bedre uden nævnte på etiketten. Måske fordi den i nogle lande prismæssigt er helt ude i skoven hvis nævnte tages i betragtning. Udtales i øvrigt -la-froyg- såfremt nogle måtte være i tvivl.

Priser / Awards:

 • Best No Age Statement Scotch – 2019 Jim Murray’s Whisky Bible.
 • Gold, Liquid Gold Award – 2017 Jim Murray’s Whisky Bible.
 • Silver, Scotch Single Malt – Islay – 2017 International Wine & Spirit Competition.

Næse:

Opvarmet/bagt æble blandet med med den klassiske Laphroaig-tørv, chokolade (mellemting mellem lys og mørk), malt og citron. Faktisk er der flere citrusfrugter end bare citron, hvor også grapefrugt er let at opfange. Mange noter er i næsen faktisk identisk med en korrekt udført (og nybagt) krydderkage. Hints fra smeltet smør på panden, honning, anelse kanel og hav. Til tider hints fra kandiseret æble der sammen med krydderkage noterne gør denne til en skøn “næser”. Næsen er i øvrigt en anelse svag.

Mund:

Hælder man whisky ud over en krydderkage er man ikke gået helt galt i byen her.. for der er massere af krydderier i alle retninger. Alt fra peber, salt til spidskommen og chili. Igen i munden står vi her med Laphroaig-tørv som den forventes og skal være. Tilpas maltsødme til ikke at gå over og blive for meget. Vi finder her også “flade”; jord, læder, abrikos, sesamolie -noter.

Afslutning:

Kort men nogle vil nok kalde den medium af længde. Igen er krydderi hvad der er mest af, blandet med tørv. Hints fra malt og honning samt toastbrød.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 84/100. 

Nogle er helt vilde med Lore fra Laphroaig, andre finder den noget bras (rent ud sagt) men jeg mener personligt, at den er yderst god men ikke det bedste “set” fra Laphroaig til dato.

Som med alle andre anmeldelser. Så bedømmer vi ud fra hvad man får for pengene og vi har taget udgangspunkt i MoM på trods af at vi fik den billigere *host* end set her:

Laphroaig Lore master of malt pricing / mom pricing

*Det skal nævnes at deres fragtpris til DK, er i den høje ende men bestilles der for nok (f.eks. en del flasker), er ens forsendelse fragtfri. Og til denne pris så er det et yderst fantastisk køb medmindre man altså slet ikke er til Laphroaig. Ift diverse andre anmeldelser derude, bør man bemærke, at den både i næse, mund og afslutning er mere afdæmpet end man forventer men god er den.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).