Mackmyra Intelligens - AI (AI:01)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

For første gang er AI (kunstig intelligens) blevet brugt til at automatisere den mest tidskrævende proces ifm. at kunne stå med et skønherligt resultat i hånden (selve fad-udvælgelsen).

Microsoft Azure-platformen (AI-skyen) har ud fra databaser som bl.a. har indholdt Mackmyra’s eksisterende “opskrifter”, fad-data såsom type og placering, salgsdata og feedback fra kunder skabt mere end 70 millioner opskrifter, som den (AI) forudsagde, vil kunne blive populære.

Med andre ord, så har denne AI f.eks. beregnet sig frem til, at der skal en mængde på 5% fra fad 122, 1% fra fad 235, 20% fra fad 400 og så måske 74% fra fad 007 til at skabe noget, som vil blive yderst populært.

Der hvor dette går over og bliver lidt en marketing-gimmick er, at det ikke er AI, som har valgt den endelige “opskrift”. Det endelige valg har Angela D’Orazio (Master Blender, Mackmyra) taget. Så “Delvis AI” ville være mere korrekt men heldigvis slap hun for de 70 millioner og kunne nøjes med de, som ifølge AI ville blive mest populære. Den nævnte grund til, at AI ikke har kunnet tage det endelig valg er, at en computer ikke kan smage på produktet.

Det er i øvrigt finske Forkind som har stået for AI-algoritmen og søges der længe nok på Google, så kan man finde frem til, at smagsnotater fra hvert fad, fadstyrker mv. har været tilgængelig så mon ikke, at denne AI kunne været kommet frem til et fornuftigt valg, uden menneskelig indblanding.

Den første batch er på 5.000 flasker og dens alkoholprocent er på 46.1 % alkohol.

Næse:

Vanilje i en blanding med citrus kommer godt op fra glasset, allerede ved ophældningen og så kommer hvid sukker efterfulgt af let brændt/opvarmet sukker på en panden som inden man får lavet en god potion karamel. Så ankommer en let pære som fra en billig koncentrat juice (dvs yderst glat og unden kraft overhovedet). Så ankommer hints af blomme og fersken og det er på samme tid med friskbagt lyst brød.

Mund:

Som med næsen er dens smag rig på vanilje og citrus og nu vil eg også gerne have lidt opmærksomhed. Så ankommer pæren der svinger lidt over i en meget let og bitter metal (ikke hver gang… men af og til), så kommer den hvide peber frem, fersken og på samme tid kommer der hints af hyldeblomst. Så kommer det bagte brød der nu mere minder om selve franskbrødsdejen. hints fra toffeepakke, svag røg som fra en brændeovn der ikke har været i brug længde.

Afslutning:

Kort længde og den virker mere tør i det, end forventet ud fra næse og mund hvor afslutningen er mest stærk ift. eg og æble. Hints fra toffeepakke og vanilje.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 81/100.

Fuglene synger bestemt ikke over denne Mackmyra Intelligens – AI (AI:01) men de dør hellere ikke. Når det så er sagt, smager den ganske glimrende og kunne let se valget falde på denne, frem for en anden til de ca 450,- som den koster. – Den “glider” let ned og mange vil nok finde den meget interessant men den forsøger at smage interessant på en sådan måde, at den smager uinteressant. Nu er vi igen tilbage til det nævnte med koncentrat juice. – Det vil ikke være utænkeligt at dens AI-engine har udvalgt nogle rigtig gode og kraftfulde fade men en variable i dens “tankegang” har gjort, at et eller flere meget svage og ligegyldige fade er blevet tilføjet. Sikkert for at øge mængden og at mange skal kunne være med på “smagsvognen”.

Det vil personligt ikke undre mig, hvis en udmelding senere kom fra Mackmyra, at dens udregning kom frem til en god bunke fade med alder og massere kraft som man ikke ville af med, og i stedet for at droppe idéen, fandt man nogle utrolig unge fade og blandede det med, som ikke ville ødelægge det, AI’en var kommet frem til…. Meget smager utrolig rigtigt her men noget heri, ødelægger noget magisk og måske kan nævte være grund til, at der her er tale om en NAS (non-age statement).

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).