MacNair's Lum Reek 12 Year Old

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Fra GlenAllachie Distillers Company har vi her MacNair’s Lum Reek 12 Year Old som er en single malt med en alkoholprocent på 46% og til netop denne dram, har de gjort brug af først fyldte bourbon fade samt rødvin og Pedro Ximenez fade der til slut er blevet blandet sammen. MacNair’s drams kom på markedet i slutningen af 2018.

Og hvorfor så Lum Reek? Når der skal skåles som en skotte, skal der siges “lang may yer lum reek” der i bund og grund betyder noget i retningen af “må du leve et længere liv”.

Andet der bør nævnes er at den er ikke chill filtreret og uden tilsat farve. Prisen blev knap 350,- hos MoM og til sammenligning tager Whisky.dk 529,- da vi publicerede denne anmeldelse.

Næse:

Starter flot ud med pære, karamel, opvarmet smør og let afbrændt sukker. Dernæst følger blid røg og tørv efter med små lakridshints.

Mund:

Pæren er tydelig og det samme gælder for karamellen hvor friskkværnet kaffebønner nu også er kommet til, men en ret så lys kaffenote. Røgen er mere afdæmpet end forventet men ikke nødvendigvis dårligt og tørven er hellere ikke særlig “matcho” men alt i alt så er der egentlig et godt samspil mellem det hele. Af svage noter; smeltet smør, hvid pebber og grønt æble.

Eftersmag:

Medium længe, der har en “ok” varme og hvor sød tørv er den stærke spiller på banen. Anelse bål-røg er også til stede med tørv-noten er bestemt stærkest. Efterlader karamel i munden og anelse honning.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 70/100.

Har man ikke smagt noget fra GlenAllachie Distillers Company før og er til blended malt, med peat, er denne MacNair’s Lum Reek 12 Year Old faktisk et fint GlenAllachie-begyndersted da den hverken er for svag eller kraftig.

Balancen er helt okay og tager vi udgangspunkt i 350,- hos MoM et godt køb, men… skal der gives de 529,- som whisky.dk mener, ja så er der meget andet, som er bedre til prisen, faktisk meget bedre.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).