Mars Maltage Cosmo

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Her har vi fat i en prisbillig japansk whisky hvor der er tale om whisky fra
Shinshu destilleriet (den japanske del) i en blanding med skotsk whisky (destilleret og modnet i Skotland) men hvilken, ja det kan man ikke finde frem til på nettet og Hombo Shuzo Co. Mars Tsunuki Distillery svar, var ude i tågerne ift. noget brugbart.

Året 1985 blev startskuddet for nævnte og er beliggende i landsbyen Miyata, Japan. Så der er faktisk tale om de japanske alper hvor temperaturerne en typisk vinter nærmer sig de -15 grader. Der er i øvrigt tale om en NAS med en alkoholprocent på 43%. Skal man i øvrigt købe denne lokalt kan man nøjes med at sige “Hombo Mars”, “Mars Shinshu” eller blot “Mars”.

Næse:

Meget metallisk, nærmest metal syntetisk som blev en masse E-numre lagt på et bord, tilfældigt udvalgt og så blandet sammen der også medførte karamel, vanilje, banan og afbrændt toastbrød noter. Hints fra maltsødme og appelsin samt svag egetræ. Lidt tropisk frugt men gemmer sig godt.

Mund:

Friskhøstet korn på en varm sommerdag, maltsødme og igen metallisk men mindre end i næsen. Anelse røg (smages næsten som en hurtig forsøg på en røgfinish) blandet med krydderi som muskatnød, sort og hvid peber, kardemomme, tørret citrongræs og kanel. Som i næsen er der hints af banan (tørret) og appelsin.

Afslutning:

Lynkineser eller i dette tilfælde, en lynjapaner ift. længden der efterlader en svag metal på tungen og i ganen. Anelse karamel som fik den næsten ingen farve og hints af vanilje og karamel. Svag røg som bestemt ikke er noget at skrive hjem om.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 51/100. 

Det kan skrives kort. Prisen er alt for høj herhjemme ift. hvad man står med i glasset til slut, hvilket er en skam for til ca. 275-300,- som er den lokale pris (Japan) ville den være ganske udemærket som en daglig sipper hvor kvalitet ift. pris er ganske fin. Til 500-800,- (alt efter hvorfra), er der så meget andet, der er langt bedre.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).