Monkey Shoulder Smokey Monkey

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Så blev det muligt at købe en røget udgave af Monkey Shoulder og der er her, stadigvæk tale om de tre Speyside destillerier. – Balvenie, Glenfiddich og Kininvie i denne blended malt.

Denne Smokey Monkey fra Monkey Shoulder er tiltænkt at skulle give mere kompleksitet i cocktails og den fik da også sin start som exclusive på diverse barer i UK samt nogle få i Frankrig men nu er den tilfælgelig for alle, bl.a. hos MoM på nuværende tidspunkt.

William Grant and Sons prøver her at ramme en efterspørgsel dert faktisk har været stor. Én alsidig peatwhisky som ikke overdøver de andre cocktail-smage samt skal den være billig og det er de kommet i mål med, eftersom vi fandt denne til kr. 127,8,- uden VAT. Med andre ord det nu er blevet lettere at få whisky-noter med let røgsmag ind i ens cocktail. Highland torv er i øvrigt brut til tørringen.

Monkey Shoulder Smokey Monkey Hvid Baggrund / på papir

Næse:

Sød malt blandet med citrus, vanilje samt en meget blød og behagelig røg. Anelse af citron, karamel og pære vil frem bag røgen. Muskatnødden er ikke så let at opfange som i den alm. Monkey Shoulder men den er der bestemt stadigvæk.

Mund:

Så skete der lidt mere og igen står vi her med malt sødme blandet med citrus og vanilje men jordnoter er kommet frem og det samme gør sig gældende for chokolade, karamel og pære der ind i mellem bliver mere til et grønt æble. Der gemmer sig små hints fra abrikos og fersken men nær en umulig opgave at opfange medmindre man har “god” tid.

Afslutning:

Kort længe hvor diverse frugter blandet med let røg, karamel og lys chokolade er hvad der “fylder” munden.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 83/100.

Den er bestemt blevet lidt mere interessant med dens røgpåvirkning men en ny verden, er det ikke. Tages de kr. 127,8,- uden VAT i betragtning vil en score på 83/100 ikke være helt galt i byen, da der så bestemt er “value for money” i denne dram.

Monkey Shoulder er i forvejen et godt sted at starte ud og ønsker man nu at begynde på røg. Så vil denne Monkey Shoulder Smokey Monkey bestemt også være et godt startsted. Den har dog mistet en del af det som gør en alm. Monkey Shoulder til hvad den er og i en blindsmagning ville man nok aldrig gætte at der var tale om den samme, bare med et lille “røgspark”.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).