Orkney Super Bottle 15 Års

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Jhen Chang Wine & Spirits Shop, Whisky Gallery, Spirits Salon og Whiskay er her gået sammen om at få aftappet denne Orkney Super Bottle 15 års hos Gleann Mor Spirits.

Den er blevet destilleret tilbage i 2002 og så aftappet i 2018, ved fadstyrke. Dens modning er sket i et hogshead, helt præcist cask #00002.

Destilleriet er der ikke blevet peget på men eftersom at der kun findes to Orkney destillerier, bør det blive let at finde frem til hvilken. – Da der intet HP er over denne dram, er der tale om Scapa.

Alkoholprocent: 56% og så er der aftappet 258 flasker i alt.

Næse:

En meget frugtholdig næse bestående af æble, overmoden pære og citrus, efterfulgt af kiwi og så ankommer dens alkoholstyrke, der for et kort øjeblik “drukner alle dufte”. Nu finder honning, svag karamel og citronskal vej med hints fra svag/blid saltvand og marcipan. Andet at opfange er; svag bananduft, fersken og hvid peber.

Mund:

God potion marcipan efterfulgt af æble og overmoden pære der nok rettere er en kogt en af slagsen. Så ankommer en svag blomsterlignende-smag som er ret så udefinerbar efterfulgt af honning og karamel. Nu fremkommer smagen af smeltet lurpak smør med et lille “nip” salt og hvid peber hvor også citrussaft er blevet tilføjet i en lille mængde. Hints fra mandler og når man vælger at “gnaske” i friskskåret skovsyre.

Afslutning:

Marcipan møder her citrus og danser rundt, som var de alene i dansesalen… Dette er heldigvis ikke tilfældet da fersken og pære også deltager i slutfesten med hints fra karamel.

Resultat, tanker og score:

Bedømmelse: 84/100.

Dette er en Scapa (vi er ret så sikre) som enhver vil kunne drikke. – Den er langt fra kompleks men går hellere ikke over og bliver kedelig, heldigvis.

Prisen, den er helt forkert i byen men balancen, ift. styrke og dets oplevelse er rigtig god. Dens alkoholstyrke overdøver intet og lader alt komme til sin ret men for at vende tilbage til prisen… Følte man sig som en superhelt, altså blev forvandlet til en, efter et sip af denne dram, ja så vil enhver pris være ok men ingen superhelte forvandling her og den bør derfor ikke koste mere end de kr. 750-800,- for at være anbefalesværdig.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).