Sådan kommer du hurtigt i gang med Davinci Resolve
Jeg har allerede lavet et indlæg om hvordan man hurtigt kommer i gang med Adobe Premiere Rush og nu er det blevet tid til at kigge nærmere på noget som tiltænkt pro-bloggere og andre professionelle. Særligt deres color grading features er brugt i store hollywood-film og det bedste er, at Davinci Resolve også findes i en gratis udgave som er nok til de fleste så længe du ikke har brug for slowmotion klip mv.
Davinci Resolve kan sagtens måde sig med Adobe Premiere og Final Cut Pro så har du modet på, at få lært noget nyt så er Davinci Resolve slet ikke dumt at give sig i kast med.
Lad os nu få fyret op for Davinci Resolve og se hvad der skal til, for at komme i gang med alt basic så du kan stå med en fed video til slut som f.eks. kan bruges på YouTube.
1. Det første vi bliver mødt af når programmet startes op, er en velkomst hvor vi kan lavet et nyt projekt og det vil vi som ofte gerne da arbejdet så automatisk er løbende gemt i tilfælde af f.eks. computer nedbrud. Du kan også vælge at arbejde i det samme projekt hver gang da ting man så har brugt tidligere er lige ved hånden men man kan hurtigt glemme at lave en duplicate og komme til at redigere i noget man har expoteret og så er det pist-væk.
2. Nå, lad os lave et nyt projekt og give denne et kaldenavn/alias som vi let kan huske næste gang vi lander på velkomsten efter programopstart. Det første vi skal, inden vi begynder at tænke på diverse klip, musiknumre og lydeffekter er, at sætte vores standard framerate. Typisk vil du gøre brug af 23,976 (på nogle kameraer er det tætteste du kommer 24p) da denne framerate har den bedste cinematic effekt som når du ser en film i biografen. Har du optaget det meste i f.eks. 60 frames i sekundet skal du begynde at overveje hvad der er bedst for dig.


3. Nu kan vi begynde at tilføje dele eller at det vi skal bruge ifm. vores færdige video (Medie import). Enten find det via "Media browseren" eller træk de filer ind i Davinci Resolve, som du ønsker at benytte.

4. Nu er det egentligt bare at begynde at trække dine valgte klip, musik og effekt ned timelineén som vi finder i bunden.


5. Begynd nu at klippe i længden på dine klip. Det gør du ved at holde musen nær start/slutningen af hvert klip og så trække indtil du når det ønskede frame. Du kan også pause filmen når du er ved noget passende og så trække til du rammer, hvor du har pauset videoen. Når tæt på afspilningsmarkeringslinjen så hopper musen selv hen til denne, slip og du har nu afkortet videoklipét.

6. Nu antager vi, at du har trukket diverse klips ned i dine timeline og afkortet dem som du ønsker de skal være. Lad os nu fået noget musik på, så det bliver mindre kedeligt.

7. Inden vi går videre og har du støj på under din speak, på diverse klip... Enten fordi at du har brugt en dårlig mikrofon el. den måske har været forkert opsat så er det med at få styr på det nu. Noise reduction kan også fjerne lidt blæst såfremt du f.eks. har filmet udendørs

8. Nå, så denne hurtigt i gang ikke bliver for lang. Lad os se på hvordan du nu får lavet en export da din færdige video. En masse andet i Davinci Resolve skal nok komme op på bloggen i andre indlæg. Som går mere i dybden. Nu er du i hvert fald meget godt i gang.
Lad os nu klikke på Deliver nede i bunden (raket-ikonet).

9. Medmindre der er tale om en film eller noget i den dur som skal afspilles i f.eks. VLC lokalt så gør brug af f.eks. det preset, som er kaldt YouTube og slip mest muligt for komprimeringen når der uploades hertil. Er du ude i mest mulig kvalitet med som ikke fylder unødvendigt så giv H.264 et forsøg inden du begynder at lege med custom.

10. Når klar. Klip på Add to Render Queue efterfulgt af Render all.

11. Afvent at rendering bliver færdiggjort og så er din video klar i den mappe hvor du har valgt, at exporten skulle ske til. Det var det, nu har du hurtiglært Davinci Resolve! Rendering kan tage meget lang tid afhængig af videoens længde og hvor kraftfuld computer du har.

Brevstgaard Nyhedsbrev
Deltag i nyhedsbrevet for at modtage de seneste opdateringer i din indbakke.