Douglas Laing Scallywag

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

I dag er denne Scotch Whisky netop kommet til sit hjem i barskabet. Én Scallywag Speyside Blended Malt Scotch Whisky af Douglas Laing & Co som har været i drift siden 1948. Etiketten er yderst “se-mig” som med de andre flasker, hvilket er både godt og skidt, måske lidt for “drengerøvs” præget men til prisen på ca. 449,-, acceptabelt på diverse webshops. Allerede nu så bemærk venligst at Scallywag er én NAS flaske, dvs. ingen aldersopgørelse. 100% maltet byg.

Scallywag fra Douglas Laing & Company er en blandet malt skotsk whisky, der repræsenterer Speyside regionen i Skotland. Speyside-betegnelsen på etiketten har den betydning, at alle enkeltmalterne involveret i processen er blevet destilleret i Speyside-regionen hvilket slet ikke er dumt i dette tilfælde. Helt konkret er der nemlig tale om Mortlach, Macallan, Dailuaine, Inchgower og Glenrothes som bidragende til blandingen. Tidligere anvendte sherry fade og bourbon fade anvendes til modningsprocessen.

Scallywag har ikke fået tilsat farve og der er ikke gjort brug af chill filtrering.

Scallywag Speyside Blended Malt Scotch Whisky Hvid baggrund / on paper

1. Udseende:

Lys majs og kobber nuancer.

2. Næse:

Smørlig sødme med tydelig sherry, mørk chokolade, karamel og mandler. Lidt kanel lader til at ville frem, men gemmer sig godt.

3. Smag:

Moderat olieagtig mundfølelse (dog ikke nok olie til at fortynding med vand anbefales). Sød med tør sherry åbning efterfulgt af vanilje med appelsinsalter. Hurtig overgang til lidt alá sort peber, metal, forkullet/brændt eg, friskskåret græs. Lidt olie på tungen til slut hvilket er i en passende mængde (delvis tør). Olien efterlader askefølgen på tungen i målingen, som er passende tør. Mild brænden på nippet til medium. Eftersmag er af primært malt. Tænkes der meget over de forskellige smage vil mørk chokolade, appelsin og sød tobak kunne findes i de “skjulte kroge”.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 71/100.

Fed flaske, at have i barskabet eller på hylderne blandt andre flasker og prisen, ja den er ganske fornuftig. Ikke det bedste køb i denne prisklasse men yderst fin og lad os være ærlige, du vil sikkert overveje denne flaske pga. dens etiket. Bør du købe den? Ja bestemt og det er en storhitter der hurtigt vælges ud, ved besøg, men igen er vi tilbage til etiketten og dens hund der præger størstedelen.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).