Scallywag The Green Welly Stop Edition

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Vi skal tilbage til august 2017, hvor vi anmeldte den gængse Douglas Laing Scallywag, hvis alkoholprocent er på 46% og som vi dengang gav en bedømmelse på 71/100 og nu, er det blevet tid til en “gen-smagning”.

Det er dog ikke den alm. udgave, som vi kaster os over men i stedet “The Green Welly Stop Edition”, hvis blandingsforhold, er en anelse ændret (for at matche den højere styrke) og så er dens alkoholprocent på 48% i stedet. – The Green Welly Stop er en familievirksomhed der siden 1965 har solgt bl.a. whisky og outdoor-tøj i byen Tyndrum (Skotland). Her finder man også en lille hyggelig restaurant, hvor nogle folk fra Douglas Laing, jævnligt og angiveligt, skulle nyde en kop kaffe.

Der er stadig tale om Speyside-malt fra bl.a. Mortlach, Macallan og Glenrothes og modningen er stadigvæk sket i både sherry- og bourbon-fade.

Der er i alt aftappet 300 flasker af denne.

Næse:

God potion opvarmet mørk chokolade, som skulle man til at give noget et chokoladeovertræk, i en gryde. Så ankommer citrus og nødder (nøddemix, dog mest mandler og hasselnød). Så ankommer dens sherry der mest af alt, dufter som solbærmarmelade der har fået et “skud” blomme i sig. Hints fra æblejuice, afklippet græs og så metalværksted.

Mund:

Igen godt med chokolade hvilket matcher flot med næsen og giver et godt samspil, og så ankommer hints af skovbund blandet med citrus-frugt. Godt med nødder men en svag metal opfanges tilligemed, hvilket er synd og det er ikke bare fordi, at dens alkoholprocent er blevet højere, den unghed var også at finde i den alm. aftapning. Så ankommer sort peber og den friskskårne græs, som giver den lidt bitterhed. Hints af og til fra en bunke med cigaretskodder.

Afslutning:

Kort afslutning nær en lynkineser hvis afslutning er “maltet” i en blanding med chokolade og svag metal.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 71/100.

Taget i betragtning, at vi tilbage i 2017 gav standard-aftapningen en bedømmelse på 71/100, hvilket må siges, at være for “flot” ift. hvor den burde være (dags dato) gør, at denne Scallywag The Green Welly Stop Edition også lander på 71.

Det nemmeste ville være, at gå tilbage og ændre denne ned men det gør vi simpelthen ikke og ærligtalt, så gør disse 2% i ABV-forskel næsten intet ift. oplevelse el. “jeg må bare eje denne”. Ikke at den er dårlig men til 400,- er der bare så meget andet,….. der er bedre. Det mest postive i denne aftapning må være, at etiketten/label nu har fået lidt mere farve.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).