Smoky Scot Islay Single Malt

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

En single malt fra Aceo Spirits hvor Caol Ila destilleriet har taget sig af alt med undtagelse af aftapningen. Dens alkoholprocent er på 46% og så er den blevet modnet i fem år, på bourbon egetræsfade. Den er ørvrigt ikke blevet chill-filtreret.

Denne Smoky Scot slår sig på at være yderst rig på tørvrøg og den klassiske Islay-smagsprofil. Mere spændende info var faktisk ikke at finde.

Næse:

De færreste har nok stået i et næsten lukket værksted, med en vinkelsliber, det meste af dagen og skåret i jern konstant… men det vil matche godt men hvad næsen først opfanger (blød opvarmet jern) efterfulgt af et besøg hos Læsø salt’s sydehytten der byde på en salgs tør saltet næse. Dernæst følger træ noter efterfulgt af tang, hav og tørverøg. Hints fra karamel, pære og blomsterhonning.

Mund:

Munden matcher utrolig godt med næsen. – Så glasset er i hvert fald ikke forbyttet til en anden dram, hvilket hellere ikke har kunnet lade sig gøre og igen mødes “man” af opvarmet jern der egentligt mere er i retningen af metal men dette ord vil være forkert, da den faktisk ikke smager så ung igen. Godt med tang-smag som befinder man sig lige ved havet, på det helt rette tidspunkt efterfulgt af salt og tørverøg. Hints i ny og næ af våd skovbund, sesamolie, vådt træ og kamillete. Hvad der gemmer sig godt her er pære, svesker og fersken.

Afslutning:

Kort hvor dens røg er stærkest efterfulgt af brændt brød med anelse pære.

Resultat, tanker og score:

Resultat: 60/100.

Lad os starte ud med at den ser meget billig ud og det var den da sådan set også, for den kostede kun ca. 330,- men ud fra flasken og dens påtrykte label ligner det mere, at den burde befinde sig på en discounthylde til max 150,- (dette er der sikkert mange delte meninger om).

Nå, at den skulle byde på hele den klassiske Islay-smagsprofil omgang, er da vist lidt af en overdrivelse men alt i alt er den ganske behagelig og dens røg og hårdhed er ikke for dominerende ift. resten af opblevelsen. Er den et køb værd til 330? Svaret er nej og ville man købe den igen til denne pris, også nej og det er også lige meget for udsolgt alle steder pt.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).