Du har abonneret på Brevstgaard
Store! Derefter skal du gennemføre kassen for fuld adgang til Brevstgaard
Velkommen tilbage! Du er logget ind.
Succes! Din konto er fuldt aktiveret, du har nu adgang til alt indhold.
Succes! Dine faktureringsinfo er opdateret.
Opdatering af faktureringsinfo mislykkedes.

Strathearn 2016 Batch 1, 3 Års

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Strathearn Distillery begyndte dets produktion tilbage i 2013 og i oktober 2019 offentliggjorde det familieejede Douglas Laing, at de har købt sig til et 100% ejerskab over nævnte.

Denne Strathearn-udgivelse er den første herfra, med Douglas Laing ved “roret” og der er selvfølgelig tale om en Highland single malt der er ret så ung, faktisk er der tale om en 3 årig hvis ABV er på 46.6%. Fadene anvendt til modningen er henholdsvis europæiske eg og ex-sherry.

Næse:

Honning i en blanding med fersken, appelsin og let metal. Så ankommer ingefær efterfulgt af syrligt/surt træ. Nu finder billig hvidvin vejen frem til næsen som i en meget frugtholdig en af slagsen i retningen af Black Tower. Hints fra æbel, lagereddike, abirkos og lyng.

Mund:

Æble og forhastet træsmag er, hvad man først møder i munden. – Smager som fadene brugt, er blevet “varme-kulde-stresset” for at få mest muligt ud af den 3 årige modning. Så opfanges metal blandet med æble og honning der flader ud i en mild pulverkaffesmag . Hints fra mælkechokolade, citrus, abrikos og grønne druer.

Afslutning:

Kort af længde hvor metalværkstedet er den førstkøbte fabrik efterfulgt af frugtplatage hvor metalstanken også svæver rundt.Hints fra chokolade og vanilje.

Resultat, tanker og score:

Score: 57/100.

Flot 3-års der med dette i baghovedet gør, det ganske fint… Når man så forholder sig til de ca. 800,- som den koster, virkelig en “øv”-flaske og man vil fortryde sit køb bare man løfter denne Strathearn fra bordet.

Som nævnt i dens mund, smager det hele som om, at man har forsøgt sig med at manipulerer den ældre end den er. F.eks. ved at lave en masse temperaturændringer så fadet kan få lov at suge til og fra sig af herlighederne.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Medarbejder hos Herning HF & VUC


 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.