Teeling Collinstown Collection 12 Års (1st Edition)

Ron Brevstgaard
Ron Brevstgaard

Dette er den første udgivelse i The Collinstown Collection serien hvor Master Blender, Alex Chasko har udvalgt de fade, som han ønskede at gøre brug af til denne 12 års.

Der er her anvendt malt og korn, som er blevet blandet sammen og dernæst hældt over i ex- Loupiac French Wine tønder (fra bordeaux området). – Det er i øvrigt første gang, at man ser en irsk whisk(e)y blive påfyldt sådan en sag.

Dens alkoholprocent er på 46%, der er ikke gjort brug af kølefiltrering og så er der aftappet 6.000 flasker i alt. Bemærk at denne Teeling Collinstown Collection 12 Års (1st Edition) kan kun købes hos The Loop i Dublin el. Cork -Airport, hvilket var et køb, som Bent Soele Christensen valgte at springe på og ellers ville vi ikke have haft denne mulighed.

Næse:

Let sprittet næse som har man åbnet en russisk kvalitetsvodka *host* efterfulgt af moden fersken med hints fra citron og grønt æble. Så ankommer vådt træ, faktisk ala Weber æble røgflis man har haft i vand, i 20-30 minutter inden den står på grilltid. Nu ankommer duften af friskbagte fødselsdagsboller efterfulgt af ingefær som dog næsten ikke er til stede.

Mund:

Det her smage, som noget man kan huske. Helt præcist en body tequila lavet på Vodquila i stedet for det alm. (Nævnte er meget vodka blandet med en lille smule tequila) og det skyldtes helt sikkert fra dens “korn”-indhold. Så ankommer fersken igen efterfulgt af æblejuice og citron. Ingefær og svag peber finder nu vej og det er på samme tid med ananassaft og honningmelon. Hints fra vådt træ, dog ikke som nævnte røgflis flere, nu er vi mere over i noget tørt hickory der dog er utrolig svag. Hints fra tid til anden fra Kishmish (bedre kendt som grønne rosiner).

Afslutning:

Mellem af længde, nær kort til en bittersød side. Her møder let sprit en behersket træsmag og flader hurtigt ud.

Resultat, tanker og score:

Score: 65/100.

En anderledes Teeling som er så let i det, at man skal holde godt fast i flasken, for at den ikke flyver væk. Smagen fejler bestemt intet men er desværre lidt for afrundet og fin.

Ved seneste tjek (d. 2. december 2019) på theloop.ie har de stadigvæk, denne til salg, til små 600,- hvilket sikkert er en fair pris men virker en anelse for højt prissat, hvis ikke alt for højt. For at sammenligne med noget, smager den en anelse bedre end Teeling Small Batch men hellere ikke meget bedre.

Er det en som du skal købe? Er du alligevel i Dublin el. Cork -lufthavnen, skal ind i The Loop og mangler noget i barskabet, som man bestemt ikke kan få herhjemme (måske på en auktion et sted?) er den meget sjov men tju-bang for pengene, ja så er det ikke denne du skal have fat i.

Whisky

Ron Brevstgaard

IT-Supporter, Herning HF & VUC. + Tidligere Linux Sysadmin / Systemadministrator (5 års erfaring). +8 års erfaring med SEO og link building +11 års erfaring med udvikling af hjemmesider og webshops.

Kommentarer


 1. Minimal og anonym sporing af brugeradfærd.
 2. Eneste brug af cookies er _cfduid og _cflb - WAF og Load Balancing.
 3. Ingen deling af data med f.eks. Google.
 4. Databehandlingsaftale lavet med Cloudflare.
 5. Databehandlingsaftale lavet med DigitalOcean(DO).
 6. Kontaktformular er tilknyttet ProtonMail.
 7. Automatisk sletning af mails efter 30 dage.
 8. Filer modtaget opbevares med AES256 i CFB-mode.
 1. Ansible Advanced - Hands-On - DevOps.
 2. Google IT Support Professional Certificate.
 3. The Complete Node.js Developer Course (3rd Edition).
 4. Certified Microsoft Innovative Educator (MIE).
 5. Hootsuite Social Marketing Certification.
 6. Google Fundamentals of Digital Marketing 2019.
 7. Google Analytics for Power Users.
 8. Google Shopping ads Certification.
 9. Google Ads Search Certification.
 10. Google Analytics for Power Users.
 11. Aruba Certified Network Security Associate (ACNSA).
 12. *For datoer mv. - Se LinkedIn.
 1. Introduktion til PowerShell (Teknologisk Institut).